הכל על קופסית לאחר הגדלת חזה

תוכן עניינים

שוקלת לעשות ניתוח הגדלת חזה אך חוששת מהסיבוכים האפשריים כתוצאה מפרוצדורה זו? כמו בכל פעולה כירורגית אחרת, גם במקרה של ניתוחי הגדלת חזה ישנם סיכונים שונים העשויים להתרחש אצל מטופלת אחת או יותר, ביניהם גם בעיה רפואית נפוצה של התקשות קופסית לאחר הגדלת חזה. כדי שתוכלי להבין מה המשמעות של בעיה זו, האם היא שכיחה בקרב נשים שעברו הגדלת חזה וכיצד ניתן לטפל בה – ריכזנו בעמוד הזה את כל המידע שצריך לדעת על קופסית בשד לאחר ניתוח הגדלת חזה.

מהי קופסית בשד?

קופסית היא מונח מעולם הרפואה המתאר מצב בו נוצרת רקמה עורית מסביב לגוף זר שנמצא בגוף. היווצרותה של רקמה זו מהווה את החיבור הביולוגי הטבעי של הגוף עם הגוף זר שנמצא בו, ולכן מכאן ניתן להבין כי היווצרות של קופסית עשויה להתרחש בכל מצב בו מוחדר עצם זר לגוף כמו קוצבי לב, פלטינות וכן גם שתלי סיליקון בחזה.

כשמזכירים את היווצרותה של קופסית בשד, הכוונה היא להיווצרות של רקמת חיבור שנוצרת באופן טבעי סביב שתל הסיליקון, ומחברת בינו לבין רקמות השד שבחזה. מצב זה הינו שגרתי לאחר כל ניתוח הגדלת חזה, כאשר לכל מטופלת מתפתחת רקמת חיבור בדרגות קושי שונות שלרוב אינן מורגשות כלל.

לעיתים מתרחש מצב בו הגוף דוחה את שתל הסיליקון שהוחדר לגוף, תהליך המתבטא בהיווצרות של רקמת חיבור נוקשה ומכאיבה. רקמה קשה מעידה על התפתחות של התקשות קופסית בשד, ומחייבת טיפול מתאים כדי לטפל בבעיה זו.

כיצד ניתן לאבחן התקשות קופסית בשד?

כיוון ששגשוגה של קופסית בשד מתרחשת באופן טבעי בגוף לאחר ניתוח הגדלת חזה, לרוב נשים שעברו ניתוח כזה לא ירגישו בתהליך היווצרותה של רקמה זו תחת עורן. כאשר רקמת החיבור עולה דרגה ומתקשה, הבעיה תתבטא בכאב ואי נוחות ניכר באזור החזה כתוצאה מהצטלקות קשה שנוצרה ברקמת החיבור.

האבחון של התקשות קופסית נעשה על פי דיווחה של האישה בנוגע לכאבים באזור החזה המחמירים בכל יום, נוסף על אבחון פיזי כאשר התקשות הקופסית גורמת ליצירת בליטה קשה על גבי החזה ופוגעת במראה הפרופורציונלי של השדיים. התקשות קופסית עלולה להתרחש בצד אחד של השתל, אך ישנם מקרים בהם ההתקשות נוצרת באופן דו צדדי המקשה מאוד על האישה.

קופסית בשד לאחר הגדלת חזה – האם זה מסוכן?

כפי שצוין קודם, היווצרות של קופסית בשד היא חלק מתהליך טבעי של הגוף להגיב לשתלי הסיליקון שהוחדרו בחזה, ולכן מדובר על עניין שאיננו מסוכן ואף חשוב לתהליך הריפוי של הגוף. המצב שונה כאשר אותה קופסית מתקשה מעבר לרגיל, ולכן גורמת לאי נוחות וכאבים קבועים באזור החזה.

התפתחות של התקשות קופסית עשויה להתרחש כמה ימים לאחר ניתוח הגדלת חזה, או אפילו מספר שנים לאחר ביצוע הניתוח, כיוון שמדובר על הליך דלקתי של הגוף שיש לו סיבות רבות ומגוונות שהבסיס להן תהליך ריפוי לא שגרתי של הגוף, ולכן דחייה של שתלי הסיליקון שהוחדרו בחזה.

למרות שמצב זה איננו מסכן חיים אלא פוגע בשגרת ואיכות החיים, חשוב לאבחן את הבעיה הרפואית הזו בהקדם ולטפל בה כדי למנוע בעיות נוספות וכמובן כאבים מטרידים.

כיצד ניתן לטפל בבעיה של קופסית לאחר ניתוח הגדלת חזה?

הדרך הטובה ביותר לטפל בבעיה של קופסית בשד היא באמצעות הסרה כירורגית של רקמת החיבור הדלקתית / כואבת, המתבצעת על ידי מנתח פלסטי מומחה בניתוחים אסתטיים בחזה. על מנת להוציא את הקופסית הבעייתית, על המנתח להוציא גם את שתלי הסיליקון סביבם התפתחה הרקמה הצלקתית. פעולה זו דורשת מיומנות, דיוק וזהירות מרבית כיוון שהיווצרות הרקמה נוצרת על גבי רקמות השד ולכן חשוב לבצע זאת במקצועיות מבלי לפגוע בתאי עצב ודם המצויים באזור זה.

במידה והקופסית הנקשה בשד נוצרה רק סביב שתל אחד בחזה, המנתח יוכל להוציא את הרקמה יחד עם השתל הקיים ולהחליפו בשתל חדש. במידה ונוצרה קופסית בשתי השתלים, וכן בהתחשב ברצונה של האישה, המנתח יוכל להוציא את שתלי הסיליקון ממקומם מבלי להחליפם השתלים חדשים.

הוצאת שתלים מהחזה – מתי כדאי לעשות זאת?

לרוב הצורך של נשים לבצע ניתוח הוצאת שתלים נובע מהיווצרותה של קופסית בשד כואבת ומציקה, אך נוסף לסיבה זו ישנן סיבות רבות אחרות המביאות נשים להחליט להוציא את שתלי הסיליקון ממקומם. במקרים בהם מדובר על בעיה רפואית כמו קופסית בשד או שתל קרוע או דולף, הצורך להוצאת השתלים הופך להיות מחייב כדי למנוע סיבוכים רפואיים שונים.

גם כאשר מדובר על צרכים אסתטיים ולא רפואיים, נשים בוחרות לבצע את הפרוצדורה של הוצאת שתלים כדי להחזיר לגופן את המראה הטבעי של חזה טבעי, או לחילופין מחליטות להוציא את השתלים הקיימים כדי להחליפם בשתלים חדשים בעלי נפח גדול או קטן יותר על פי בחירה אישית.

מאילו סיבות כדאי לשקול ניתוח הוצאת שתלים?

כפי שניתן להבין, יש הרבה מאוד סיבות העשויות להוביל להחלטה של הוצאת שתלים מהחזה, בין אם מדובר על החלטה מסיבה רפואית או סיבה אסתטית. כך או כך, החלטה זו נתונה לשיקולה האישי של כל אישה בהתאם לרצונות והצרכים שלה, וכמובן הדימוי העצמי אליו היא שואפת. על מנת להגיע להחלטה נכונה ומושכלת בנוגע להוצאת שתלים, כדאי לקבוע פגישת ייעוץ עם מנתח פלסטי מומחה ולהציף את הרצונות והציפיות לאחר הוצאת שתלי הסיליקון מהחזה.

יחד עם זאת יש לקחת בחשבון כי ברוב המקרים חזה שעבר הגדלת חזה לא יחזור לצורתו המקורית, במיוחד אם ניתוח הגדלת החזה היה כרוך בהחדרת שתלי סיליקון בעלי נפח גדול מהנפח הטבעי. במקרים כאלו המנתח ימליץ לכל אישה על פתרונות אפשריים שיעמדו בציפיות הסופיות אליהן היא שואפת.

כיצד מרגישים לאחר הניתוח להוצאת שתלים מהחזה?

ניתוח להוצאת שתלים מהחזה הינו ניתוח לכל דבר ועניין, ולכן המטופלות מבצעות אותו בחדר ניתוח תחת הרדמה מלאה ברוב המקרים. בשונה מניתוח הגדלת חזה המצריך לרוב החלמה ממושכת, ניתוח להוצאת שתלי סיליקון נחשב פשוט יותר ועם זמן החלמה מהיר יותר. יש לזכור כי כל מקרה לגופו, ולכן משך ההחלמה וההתאוששות מניתוח כזה משתנה מאחת לשנייה בהתאם לסוג הניתוח שהיא עברה.

במקרה ומדובר על ניתוח להוצאת שתלים מסיבה של קופסית נוקשה בשד, הניתוח יהיה מורכב יותר מניתוח של הוצאת שתלים לצורך תחזוקתם או החלפתם וכן ניתוח להוצאה קבועה של שתלי הסיליקון, כיוון שמהלך הניתוח דורש משנה זהירות להוצאת גורם הבעיה שהינה רקמת החיבור הדלקתית, ולכן הוא יתבצע בדרך שונה מניתוח שגרתי.

איך נראה חזה לאחר הוצאת שתלים?

נשים המעוניינות לבצע ניתוח להוצאת שתלים מהחזה חוששות מהמראה של החזה שלהן לאחר הפרוצדורה, כיוון שהוצאת שתלי הסיליקון יגרמו לאיבוד נפח ומוצקות של השדיים. חשש זה הוא טבעי ומוצדק, במיוחד אם אישה מחליטה לעבור ניתוח להוצאת שתלים כדי להיפטר מהם לתמיד. בשונה ממנה, אישה שבוחרת להוציא את השתלים רק כדי לתחזק אותם לאחר יותר מעשור או במטרה להגדיל או להקטין את הנפח בצורה מלאכותית, איננה צריכה לחשוש איך נראה החזה לאחר שהשתלים יוצאו ממקומם – כיוון שהם יוחלפו בשתלים חדשים במסגרת הניתוח להוצאת שתלי הסיליקון הקיימים.

הוצאה קבועה של שתלי סיליקון עשויה להשפיע באופן משמעותי על המראה החיצוני של החזה, ולכן החשש הוא שהשדיים יראו חסרי נפח, נפולים, שטוחים וכמובן לא פרופורציונליים בהתאם למבנה הגוף. הסיבה לכך היא הוצאת הנפח המלאכותי שהיה עד כה בחזה, וכתוצאה מכך העור מאבד מהמתיחה הטבעית שהייתה לו בעקבות התכווצות של רקמות השד שעטפו את שתלי הסיליקון.

כיצד לשמור על חזה מעוצב לאחר הוצאת שתלי סיליקון?

משום שישנן השלכות אסתטיות ניכרות על מראה החזה לאחר הוצאת השתלים ממקומם, עולה הצורך במציאת פתרונות אסתטיים חלופיים להקניית מראה מלא, שופע ונאה של השדיים שאיבדו מהתכונות המלאכותיות שהיו להם. בין הפתרונות היעילים במקרים אלו קיימת אפשרות להרמת חזה, או הזרקת שומן עצמי לאזור החזה.

הרמת חזה נחשבת לניתוח אסתטי העונה על הצורך של הידוק העור באזור החזה, והסרת רקמות עור עודפות כדי להעניק לחזה מראה מתוח וכן גבוה יותר ממקומו הטבעי. לאחר הוצאת שתלים מהחזה השדיים מאבדות מנפחן ולכן הם נראים שקועים ורופפים, באמצעות שילוב של ניתוח הרמת חזה במקביל להוצאת השתלים ניתן להתאים את מראה החזה הטבעי לשינוי שהגוף עבר, וכך לשמור על מראה של חזה מעוצב ושופע מבלי להחדיר לחזה שתלי סיליקון מלאכותיים.

בנוסף להרמת חזה, פרוצדורת הזרקת שומן לחזה נחשבת גם היא לפעולה אסתטית משלימה לאחר ניתוח הוצאת שתלים מהחזה. הזרקת שומן מתבססת על העברת תאי שומן של המטופלת ממקום אחד בגוף למקום אחר, כדי להוריד נפח ממקום אחד ולהעלות אותו במקום אחר בגוף. במקרה של הוצאת שתלים, הזרקת שומן תאפשר להעניק לחזה מראה מלא ושופע יותר באמצעות העברת שומן מהגוף בצורה מלאכותית, מבלי לעשות שימוש חוזר בשתלים. 

מהן העלויות של הוצאת שתלי סיליקון מהחזה?

ניתוח הוצאת שתלי סיליקון מהחזה כרוך בפעולה כירורגית-פולשנית, ולכן לשם כך היא מבוצעת בחדר ניתוח על ידי מנתח פלסטי בכיר ומומחה בתחום. כמו טיפולים אסתטיים ניתוחיים אחרים, גם ניתוחי הוצאת שתלים מסתכמים בעלויות של עשרות אלפי שקלים, כאשר העלות הסופית נקבעת על ידי המנתח שנבחר בהתאם למספר פרמטרים: הקליניקה בה הניתוח מתבצע, הסיבה לפעולה הניתוחית הדרושה, האם הניתוח משולב עם טיפולים אסתטיים נוספים כמו החלפת שתלים או הרמת חזה / הזרקת שומן וכן היבטים נוספים.

למרות שמדובר על עלויות גבוהות יחסית, קיימת אפשרות לקבלת זכאות לסבסוד הניתוח הדרוש באמצעות בדיקת הזכאויות העומדות לזכותן של מבוטחות דרך קופות חולים או ביטוחי בריאות פרטיים. לשם כך יש לברר באופן ישיר מול הגורם הביטוחי בנוגע לתנאים המאפשרים קבלת החזרים בגין הטיפול האסתטי, כאשר לעיתים קבלת ההחזר בפועל יתבצע לאחר שהניתוח יתבצע כך שיהיה מדובר על החזר רטרואקטיבי.

תמר ראולמן

תמר ראולמן

שמי תמר, עברתי טיפול או שניים בנושא של הוצאת שתלים ומאז החלטתי שאני אחלוק את המידע שרכשתי בזמן שחיפשתי בעצמי, מקווה שעזרתי.

לייעוץ ללא עלות

הייעוץ הינו עם רופא מוסמך ולא עם תמר, בעלת האתר, על מנת לקבל תמונה רפואית נכונה יותר לגביך.