הוצאת שתלי סיליקון – כל מה שחשוב לדעת

תוכן עניינים

לאחר יותר מעשור בו נהנית מחזה שופע ודימוי חיצוני טוב יותר שהעלה לך את תחושת הביטחון, את מתלבטת האם הגיע הזמן להוציא את שתלי הסיליקון שהושתלו בשדייך. הוצאת שתלי סיליקון הינו תהליך הכרוך בפרוצדורה כירורגית, ולכן חשוב להכיר את התהליך וההשלכות בפעולה זו כדי להבין האם את שלמה עם ההחלטה הזו.

מהם שתלי סיליקון?

שתלי הסיליקון המשמשים להגדלת חזה אצל נשים עשויים מעטפת סיליקון וממולאים בתמיסת מלח נוזלית, כך שהחדרה שלהם את החזה מאפשרת להעניק לו נפח ומלאות המאפשרים מראה טבעי. כשם ששתלי הסיליקון מוחדרים אל הגוף, כך קיימת גם אפשרות להוציא אותם מסיבות כאלו ואחרות על פי החלטת האישה. באופן כללי ניתן לומר כי ההחלטה על הוצאת שתלים עולה לרוב מסיבות אישיות אצל אישה שעברה הגדלת חזה, או לחילופין בהמשך להחלטה רפואית המחייבת לבצע את הפרוצדורה הזו.

הוצאת שתלי סיליקון – האם זה מסוכן?

תהליך הוצאת שתלים מהחזה מתבצע על ידי פעולה כירורגית, כיוון ששתלי הסיליקון הינם גוף זר הנמצא בגוף ולכן אינם יכולים לצאת ממנו באופן טבעי. למרות זאת פעולה זו איננה נחשבת למורכבת ביותר, ואף ישנם פלסטיקאים שיחשיבו את הפעולה כפשוטה לביצוע – כיוון שלעיתים התהליך איננו יהיה כרוך בהרדמה מלאה, וכן החתך דרכו נשלפים השתלים יבוצעו על גבי חתכים קיימים מתחת לחזה. יחד עם זאת מדובר על ניתוח לכל דבר ועניין, ולכן חשוב לבחור רופא מומחה ומנוסה להוצאת השתלים מהחזה.

מי צריכה ניתוח להוצאת שתלים?

השיקולים להגדלת גודל ונפח החזה לרוב מגיעים מסיבות אישיות של כל אישה ואישה, כאשר המטרה שלהן היא ליהנות מדימוי גוף טוב יותר, וזאת באמצעות הגדלת החזה שהינו איבר נשי ובולט המעצים את הדימוי הנשי אצל נשים רבות. משום כך ניתן לומר כי ההחלטה על ניתוח להוצאת שתלים עולה בדרך כלל גם הוא מסיבות אישיות כמו שיקול אסתטי להקטנת נפח החזה, רצון להתאים את מראה החזה לגיל הכרונולוגי, מתיחה ניכרת של העור על גבי החזה, רצון להחליף את השתלים בכאלו עם נפח קטן יותר, וכן במקרים של עיוות מראה שד אחד או יותר כתוצאה מהתפתחות של התקשות קופסית בשד.

קופסית בשד – מהי וכיצד להיפטר ממנה?

כאשר נכנסים לגוף גופים זרים כמו קוצבי לב, פלטינות, רסיסי כדור וכמובן גם שתלי סיליקון הגוף מגיב אליהם באופן טבעי באמצעות יצירת רקמת חיבור קשה, שהיא למעשה צלקת שנוצרת ועוטפת את הגוף הזר. במקרה של שתלי סיליקון בחזה, רקמה זו מוכרת בשם הרפואי כקופסית והיא נחלקת לארבעה דרגות כאשר הדרגה הרביעית היא הקשה, המורגשת וכן גם הכואבת ביותר.

 לכן במקרה בו מתפתחת קופסית בשד הגורמת לתחושת אי נוחות, כאב ואף עיוות של מראה השדיים – האפשרות הטובה ביותר להיפטר ממנה היא באמצעות ניתוח הוצאת שתלי סיליקון.

ניתוח הוצאת שתלים מסיבות רפואיות – מהן הסיבות להוצאת שתלים?

נוסף להוצאת שתלים כתוצאה מהתקשות קופסית בשד, ישנן סיבות רפואיות נוספות המובילות נשים רבות להסיר את שתלי הסיליקון שהושתלו בחזה שלהן בעבר. אחת מהן היא התרחשות של קרע בשתל הסיליקון, היוצר זליגה של מילוי השתל אל הגוף וכן עיוות הצורה האסתטית והמלאה של השד בו השתל נקרע. ברוב המקרים קרע בשתל איננו מורגש על ידי הנשים, אלא במקרה ומדובר על שתל ששינה לחלוטין את צורת השד, ולכן ניתן לאבחן זאת באמצעות בדיקת MRI מיוחדת המומלצת לאחר כ-8 שנים מביצוע ניתוח להגדלת חזה.

נוסף לכך, ישנן נשים הבוחרות להסיר את שתלי הסיליקון מהחזה בעקבות סימפטומים שונים שהן חוות כתוצאה מהיחלשות המערכת החיסונית שלהן. בשנים האחרונות נתגלתה תופעה המקשרת בין שתלי סיליקון למערכת החיסונית, ולכן ניתן למצוא נשים שעברו ניתוח להגדלת חזה מתלוננות על בעיות שונות בגופן כמו עייפות, הפרעות שינה, כאבי שרירים, יובש בריריות הגוף וכן סימפטומים נוספים שהם אינן סבלו מהן לפני ביצוע הניתוח. תופעות אלו מוכרות כיום בשם מחלת שתלי שדיים, שהינן חולפות לרוב לאחר שנשים מבצעות ניתוח הצאת שתלים מהחזה.

מהו מהלך ניתוח להוצאת שתלים?

כאמור, הסרת שתלי הסיליקון מהחזה מתבצעת על ידי פלסטיקאי מומחה באמצעות הליך כירורגי שאינו מורכב. הרופא יחליט בהתאם לכל מטופלת האם יש צורך לבצע הרדמה מלאה או הרדמה מקומית בלבד, ולאחר מכן יבצע חתך מתחת לשד על מנת שיוכל לשלוף את השתלים ממקומם. כדי לצמצם ככל הניתן את מראה הצלקות כתוצאה מהחתכים הנעשים בגוף, המנתח יבצע את החתך על גבי הצלקת הקיימת מתחת לשד דרכה החודרו שתלי הסיליקון לראשונה.

ניתוח הוצאת שתלים מתבצע באופן יסודי בכדי לאפשר סילוק מלא של כל חלקי השתל מהגוף, וכן גם הוצאת הקופסית שנוצרה בצמוד לשתלי הסיליקון.  המנתח יעצב את צורת השד הטבעי בצורה אסתטית מדויקת, זאת כדי להעניק לחזה נפח ומראה טבעי גם לאחר שהשתלים הוסרו ממקומם.

האם יש תפרים בחזה לאחר הניתוח?

כפי שצוין קודם, מהלך ניתוח להוצאת שתלים מהחזה כולל גם ביצוע חתך מתחת לאזור השדיים, דרכו המנתח מוציא את שתלי הסיליקון. משום כך יש צורך לבצע סגירה חוזרת של האזור שנחתך בעור, וזאת באמצעות תפרים כירורגיים המאחים את חלקי העור שהופרדו לצורך הפרוצדורה. על מנת להקל על תהליך ההחלמה ומזעור הכאבים עבור המטופלות, רופאים רבים בוחרים ליישם לאחר הניתוח תפרים פנימיים הנספגים בגוף ולכן אינם מצריכים את הוצאתם לאחר הניתוח.

האם נשארת צלקת לאחר ניתוח הוצאת שתלים מהחזה?

כיוון שתהליך הוצאת השתלים מהחזה כולל ביצוע חתך בעור, המנתח יקפיד לבצע את החתך על גבי הצלקת הקיימת כתוצאה מהניתוח הראשוני שבוצע בשדיים לצורך החדרת שתלי הסיליקון והגדלת החזה. משום כך לא מתווספת צלקת חדשה על גבי העור לאחר ניתוח הוצאת שתלי סיליקון, אלא נשארת הצלקת הראשונית שמיקומה לא נראה מתחת לשד.

נקזים בחזה לאחר ניתוח – מה תפקידם וכיצד מוציאים אותם?

בסיום תהליך הניתוח להסרת השתלים מהחזה, נוצר חלל ריק בין דופן החזה לרקמת השד כתוצאה מהוצאת השתלים שמילאו בנפח את החלל הזה. משום כך אזור זה לרוב יתמלא באופן טבעי בנוזלים ודם. תפקיד הנקזים שהמנתח יחדיר בחזה הוא לנקז את הנוזלים שמצטברים בחלל החזה לאחר הניתוח, כדי להבטיח סילוק מיטבי שלהם ולעודד את ההחלמה של החתך בצורה הטובה ביותר עם מינימום סכנה לזיהום ותופעות לוואי אחרות.

כל מטופלת מקבלת הנחיה מסודרת בנודע לאופן ההתנהלות והטיפול בנקזים במהלך ההחלמה בבית מהניתוח, ולאחר מספר ימים יש לחזור אל המנתח כדי שיסיר אותם באמצעות משיכה קלה בלבד.

מהו תהליך ההחלמה לאחר ניתוח הוצאת שתלים?

תהליך ההחלמה לאחר ביצוע הניתוח תלוי בכל מטופלת ומטופלת, כיוון שעל כל אחת להיצמד להנחיות וההמלצות שהיא קיבלה לפני שחרורה לביתה. ניתן לומר באופן כללי כי משך ההחלמה מניתוח הוצאת שתלי סיליקון נמשך בין חמישה עד שבעה ימים, כאשר אצל כל אחת טווח הזמן משתנה בהתאם למצב הבריאותי שלה, ההליך הכירורגי שהיא ביצעה וכן המנוחה שהיא מעניקה לגופה במהלך ההחלמה בבית.

בכדי להבטיח החלמה מיטבית וחזרה מהירה לשגרה מומלץ לתת לגוף להתאושש ולנוח כמה שניתן, ולמזער כמה שיותר פעילויות שונות מחוץ לבית. כיוון שהחתך בוצע מתחת לאזור החזה, חשוב לא לבצע פעילות גופנית מכל סוג שהיא כדי להניח לחתך להתרפא ולגוף להתאושש.

בנוסף לכך, מיקום החתך משפיע מאוד על פעילות הידיים, ולכן חשוב לא לאמץ את הידיים ולא להרימן מעבר לקו הכתפיים – שאז נוצרת מתיחה באזור החזה, וכך בהתאם גם באזור הניתוח שבוצע. כדי לשים לב כי גם פעולת חפיפה במקלחת איננה מומלצת במהלך ההחלמה מהניתוח, כיוון שהיא מצריכה הפעלה ומאמץ של הידיים וכן אזור הכתפיים והחזה.

האם יש תופעות לוואי לאחר ניתוח הוצאת שתלים?

כמו לאחר כל פעולה כירורגית שמבוצעת בגוף, גם לאחר ניתוח הוצאת שתלים עשויות להופיע תופעות לוואי שונות שהינן חולפות לרוב תוך מספר ימים. ישנן נשים שמדווחות על רגישות מוגברת באזור החזה, וכן תחושת מתיחה חזקה שעשויה להגביל את תנועות הידיים באופן חופשי. הרגשת המתיחה באזור החזה נוצרת כתוצאה מהסרת שתלי הסיליקון, כך שהעור נותר מתוח מאוד. בדרך כלל מתיחה זו חולפת לאחר מספר ימים כאשר העור מתחיל להתכווץ באופן טבעי, וכן איתו רקמות השד, וכך בהדרגה נעלמת תחושת המתיחה וחוסר הנוחות.

בנוסף לתופעות אלו קיימת סבירות גבוהה להפרשת נוזלים מאזור הניתוח, ולכן המנתח משאיר את הנקזים באזור הזה כדי לאפשר ניקוז מיטבי של נוזלים אלו מהגוף, וכך החלמה טובה ומהירה יותר ללא סיבוכים והתפתחות זיהומים באזור הניתוח. במקרה של כאבים באזור הניתוח, ניתן ליטול משככי כאבים על פי הנחיית הרופא – אך בשום אופן לא ליטול משככי כאבים שיש בהם מדללי דם, כמו אספירין לדוגמה.

הוצאת שתלי סיליקון – עלויות ומחירים

פרוצדורות אסתטיות ניתוחיות בגוף מבוצעות על ידי קליניקות ומנתחים פלסטיים מומחים בכל רחבי הארץ, ולכן בכל הקשור אל עלות הוצאת שתלי סיליקון מדובר על טווח מחירים משתנה בהתאם לקשת רחבה של פרמטרים. תהליך הוצאת שתלי סיליקון מתבצע באמצעות הליך כירורגי, ולכן דורש חדר ניתוח וכן מנתח מומחה בתחום זה. ניתן לומר כי טווח המחירים של פרוצדורה זו נע בין 10,000 ₪ ועד 30,000 ₪, זאת בהתאם לפרוצדורה שבוצעה והקליניקה בה היא בוצעה.

במקרה של הוצאת שתלי סיליקון בלבד ללא טיפולים נלווים להרמה ונפח, העלות תהיה לרוב ברף התחתון של טווח המחירים כיוון שהיא כוללת רק את פעולת הוצאת השתלים. במקרה ומדובר על הליך הוצאת שתלים מהחזה לצורך החלפתם בשתלי סיליקון אחרים חדשים – העלות במקרה זה תהיה גבוהה יותר, ולכן מדובר על טווח רחב שנקבע בסופו של דבר בין המנתח למטופלת במעמד הייעוץ הראשוני שניתן במרפאה.

לפני שממהרים להוציא סכומים גבוהים על ניתוחי הוצאת שתלים מהחזה, כדאי לברר את האפשרות להוזלת עלויות דרך הסדרים עם קופות החולים השונות ישנן קופות חולים המאפשרות לסבסד חלק מהניתוחים האסתטיים המבוצעים על ידי מנתחי פלסטיקה פרטיים, זאת בהתאם לתוכנית הביטוח אליה כל מבוטח הצטרף ולתנאי המימוש וההסדרים שהיא כוללת.

מומלץ שכל אחת תבדוק האם ניתוחים אסתטיים כלולים במסגרת הזכויות לה היא זכאית בקופת החולים, או לחילופין להיעזר במימוש הזכויות העומדות לזכותה במסגרת פוליסת ביטוח פרטית אליה היא שייכת. ניתן לברר באופן ישיר עם הרופאים בנוגע להסדרים שהם מקיימים מול חברות ביטוח השונות, או לבדוק זאת מול חברת הביטוח ולדעת מה גובה ההחזר, מהם דמי ההשתתפות העצמית וכיצד יש להגיש את תביעת הביטוח כדי לקבל את ההחזרים בגין הטיפול שבוצע.

טיפולים אסתטיים משלימים ליצירת נפח לחזה

למרות שמטרת ניתוח להוצאת שתלי סיליקון מהחזה נועד בכדי להסיר את השתלים מהגוף, ישנן נשים שבוחרות לבצע את הפרוצדורה הזו כדי להחליף את השתלים הקיימים בחדשים, או לאפשר נפח ומראה גדול יותר מבלי להיעזר בשתלים מלאכותיים. לכן במסגרת ביצוע הניתוח להסרת שתלים, קיימת אפשרות לבצע פעולות נוספות כמו אלו:

  • ניתוח הוצאת שתלים והחלפתם בחדשים – לשתלי הסיליקון בחזה יש "תאריך תפוגה" של עשר שנים בממוצע, ולכן בחלוף תקופה זו קיימת המלצה להחליף את השתלים בחדשים אחרים. החלפה זו מתבצעת כחלק מתהליך ניתוח להסרת התשלים מהחזה, המנתח יחדיר שתלים חדשים על פי בחירתה המוקדמת של המטפלת כדי להמשיך וליהנות ממראה של חזה מלא ומעוצב. לעיתים נשים מעדיפות להחליף את שתלי הסיליקון הקיימים בחזה שלהן עם שתלים קטנים יותר, וכך לקבל מראה של חזה קטן יותר אך עדיין אסתטי, מלא ונשי יותר. גם במקרים כאלו ניתן לבצע החלפה של שתלים קיימים בחדשים במסגרת ניתוח הוצאת שתלי סיליקון, כאשר המנתח יעצב את נפח ומבנה החזה בהתאם להעדפותיה של המטופלת.
  • ניתוח הוצאת שתלים והרמת חזה – במקרה של נשים שביצעו ניתוח הגדלת חזה עם שתלים בנפחים גדולים מאוד, קיימת אפשרות גבוהה כי לאחר הוצאת השתלים ממקומם החזה יישאר במראה נפול ואינו מחמיא / אסתטי. במקרה כזה ניתן לבצע הרמת חזה במסגרת ניתוח הוצאת תשלים, כאשר המנתח משתמש בטכניקה להגבהת הפטמה והעטרה וכן הסרה של עודפי עור שיוצרים את המראה הנפול באזור החזה.
  • ניתוח הוצאת שתלים והזרקת שומן – לאחר ניתוח הסרת שתלים השדיים מאבדים באופן טבעי מהמראה המלא ומהנפח שלהם. לכן עבור מטופלות המעוניינות בהוצאת שתלים אך במקביל ליהנות משדיים במראה מלא ללא שתלים, קיימת אפשרות לבצע הזרקות שומן באזור החזה כדי לשמור על הנפח והמלאות. פרוצדורה זו אפשרית במסגרת ההליך של ניתוח הוצאת שתלי סיליקון, כאשר לאחר הסרת השתלים במלואם וכן סילוק הקופסית שנוצרה בשד המנתח ישאב שומן מאזורים שונים מהגוף של האישה, ויזריק אותם אל השדיים כדי להשיג נפח לאחר הוצאת השתלים ממקומם.

למרות שישנן טכניקות חדשניות המאפשרות להשיג מראה מלא, נפוח ומורם של החזה – צריך לקחת בחשבון כי התוצאה הסופית של טיפולים אסתטיים אלו לא יוכלו להחליף את ניתוחי הגדלת החזה הסטנדרטיים שמבוצעים, כיוון שלשתלי הסיליקון יש תפקיד מהותי בהענקת נפח ומלאות לאזור החזה.

בנוסף לכל זאת יש לזכור כי פרוצדורת הוצאת שתלים מהחזה הינה מחייבת רופא פלסטיקאי מקצועי ומנוסה, ולכן חשוב לקבוע פגישות ייעוץ אצל טובי המומחים בתחום ולהתרשם מתהליך הטיפול המוצע והמענה על הציפיות של כל אישה המעוניינת להוציא את שתלי הסיליקון ממקומם.

תמר ראולמן

תמר ראולמן

שמי תמר, עברתי טיפול או שניים בנושא של הוצאת שתלים ומאז החלטתי שאני אחלוק את המידע שרכשתי בזמן שחיפשתי בעצמי, מקווה שעזרתי.

לייעוץ ללא עלות

הייעוץ הינו עם רופא מוסמך ולא עם תמר, בעלת האתר, על מנת לקבל תמונה רפואית נכונה יותר לגביך.