הוצאת שתלים – לפני ואחרי

תוכן עניינים

מנהל התרופות האמריקאי (FDA) מעוניין להעלות את המודעות בקרב נשים שבוחרות לבצע ניתוחי הגדלת חזה, לצורך הבנתן את הסיבוכים והסכנות האפשרויות שיש בהחדרת גופים זרים לגוף. בנוסף להעלאת המודעות הזו, ה-FDA מציין כי לשתלי הסיליקון אין עמידות לכל החיים ולכן על כל אחת לקחת בחשבון כי לאחר 10-15 שנים בממוצע יהיה עליה להוציא את השתלים מגופה כדי למנוע סיבוכים רפואיים.

בעקבות העלאת המודעות לנושא זה, ישנן נשים רבות שבוחרות לבצע ניתוחי הוצאת שתלים מהחזה, ולכן עולה אצלן השאלה כיצד החזה שלהן יראה לאחר פרוצדורה זו. ניתן לקבל המחשה טובה לתוצאות הניתוח באמצעות התמונות המופיעות בהמשך, אך כדאי שכל אחת תכיר באופן מקיף יותר את הדברים שעליה לדעת בנוגע לניתוח הוצאת תשלים שהיא מחליטה לעבור.

הוצאת שתלי סיליקון – מה הסיבות לכך?

יחד עם ההמלצה הגורפת שהוציא מנהל המזון והתרופות האמריקאי, ישנן נשים שבוחרות להוציא את שתלי הסיליקון מהחזה שלהן מסיבות שונות ומגוונות כמו הצורך בהתאמת מראה החזה לשינוי מבנה הגוף אם בעקבות השמנה או הרזייה קיצוניים שהשפיעו על מראה החזה, הרצון להיפטר מהשתלים המלאכותיים כדי לחזור למראה טבעי של החזה ואף צורך רפואי בעקבות דליפת שתל אחד או יותר.

במקרה של דליפת שתל מדובר על קרע שנוצר בשתל הסיליקון, כך שהמילוי של שתל הסיליקון דולף אל גופה של האישה. למרות שמילוי השתלים הוא לרוב תמיסת מי-מלח, עשויים להתרחש סיבוכים שונים בעקבות כך כמו מעבר של הנוזל יחד עם חתיכות מהסיליקון אל בלוטות הלימפה והתנפחותם. לכן הטיפול היעיל לכך הוא הוצאה של שתל הסיליקון הפגוע, ובמידת הצורך החלפתו באחר במידה והאישה בוחרת להישאר עם שתלים בחזה.

הוצאת שתלים מהחזה לצורך החלפתם – מתי וכיצד?

לעיתים הרצון בהוצאת שתלים מהחזה נובע מהצורך בהחלפתם בחדשים, במיוחד כאשר חלפו לפחות עשר שנים מהיום בו האישה עברה ניתוח להגדלת חזה. במקרה זה הפרוצדורה הזו מומלצת עבורה, כיוון שכך היא מונעת היווצרות של תופעות קרע או דליפה של השתל אל הגוף. בנוסף להחלטה רפואית מונעת זו, ישנן נשים שיבחרו להחליף את השתלים הקיימים עם שתלים קטנים או גדולים יותר, ולכן עליהן לבצע לשם כך ניתוח הוצאת שתלים כדי להחליפם בחדשים.

מהלך הניתוח הוא מורכב אך פשוט יחסית עבור מנתחים מנוסים בתחום. הליך הניתוח מבוצע באמצעות פתיחת הפתח הראשוני ששימש להחדרת שתלי הסיליקון הקיימים, ודרכם המנתח מוציא את השתלים במלואם ומחדיר במקומם את התשלים החדשים שנבחרו על ידי המטופלת בטרם הניתוח.

הוצאת שתלים במקרה של קופסית בשד

ישנם מצבים רפואיים המביאים את המטופלת להגיע להחלטה להוציא את השתלים מהחזה, כאשר הסיבה השכיחה ביותר היא התפתחות של קופסית בשד. מצב זה מתרחש כתוצאה מיצירת רקמה צלקתית קשה וכואבת מסביב לשתל הסיליקון, היוצרת אי נוחות וכאבים עבור המטופלות הסובלות מתופעה זו.

באמצעות ניתוח הוצאת שתלים מהחזה ניתן לפתור את הבעיה לאלתר, בין אם המטופלת מחליטה להסיר לצמיתות את שתלי הסיליקון מהחזה או מעדיפה להחליפם בשתלים אחרים. יש לזכור כי הוצאת הקופסית מחייבת הוצאה של השתלים הקיימים, כיוון שרקמת החיבור שנוצרה היא המחברת בין השתלים לבין רקמות השד.

האם ניתן למנוע התקשות קופסית בשד?

ניתן לומר כי במקרה של התקשות קופסית בשד, הגוף למעשה דוחה את הגוף הזר שהוחדר אליו באמצעות יצירת רקמה עבה וקשה סביבו. כיוון שמדובר על תגובה טבעית של הגוף כתוצאה מכניסה של גוף זר אליו, בין אם מדובר על שתלי סיליקון או אפילו אביזרים רפואיים חשובים כמו קוצבי לב, לא קיימת אפשרות למנוע את היווצרותה של קופסית בשד כיוון שהתגובה של הגוף משתנה מכל מטופלת ומטופלת.

יחד עם זאת חשוב לציין את הסיבוך הזה שעשוי להיווצר כתוצאה מניתוח הגדלת חזה, ולכן מומלץ שכל אחת תהיה קשובה לגופה ותפנה לייעוץ מקצועי בכל מקרה שמתפתחות תופעות שונות בגופה שאינה חשה בעבר בטרם הניתוח.

ניתוח הוצאת שתלים – האם מדובר על ניתוח מורכב / מסוכן?

למרות שניתוח הוצאת שתלים נחשב כניתוח פשוט יחסית, מדובר על הליך כירורגי לכל דבר העשוי להיות כרוך בסיכונים וסיבוכים שונים. כמובן שמצבה הבריאותי הכללי של המטופלת הוא אחד הגורמים המכריעים בשאלת הסיכונים האפשריים בניתוח הוצאת שתלים, אך גם הבחירה במנתח פלסטי מקצועי  ומנוסה בתחום הוצאת שתלים לאלתר או החלפתם.

ברוב המקרים ההחלמה מהניתוח תארך שבוע עד שבועיים, כאשר ההנחיות שכל מטופלת תקבל יהיו לתת לגוף לנוח ולהתאושש כמה שיותר. כדי למנוע פתיחה של התפרים והחלמה מהירה וטובה יותר, המטופלות יתבקשו להימנע מהרמת הידיים מעבר לקו הכתפיים כמו גם הימנעות מנהיגה ופעילות גופנית. ככל שהמטופלת תקפיד על הנחיות ההחלמה, כך גופה יחזור לשגרה והתאוששות מלאה בצורה הטובה ביותר.

איך נראה חזה לאחר הוצאת שתלים?

בין אם הרצון להוצאת השתלים נובע מהחלטה אישית של דימוי הגוף, סיבה בריאותית של דליפת שתל או התקשות קופסית או כל החלטה אחרת – שאיפתה של כל אישה היא לקבל תוצאה יפה ואסתטית, ולא מראה של חזה נפול או עור מדולדל כתוצאה מהוצאת השתלים ממקומם. לכן כדי להבטיח מראה של חזה יפה ומתוח גם לאחר הוצאת שתלי הסיליקון, המנתח ימליץ למטופלות טיפולים אסתטיים משלימים כמו הרמת חזה או הזרקת שומן במקביל לניתוח הוצאת שתלים מהחזה.

עלויות ניתוח להוצאת שתלי סיליקון מהחזה

כמו כל טיפול אסתטי אחר, גם ניתוחי הוצאת שתלים מהחזה כרוכים בעלויות משתנות על פי סוג ואופי הפרוצדורה שבוצעה. העלות הממוצעת של פרוצדורה זו נעה בין עשרת אלפים ועד שלושים אלף ₪, כאשר העלות הסופית נקבעת במעמד פגישת הייעוץ האישית בין המטופלת למנתח הפלסטי.

תמר ראולמן

תמר ראולמן

שמי תמר, עברתי טיפול או שניים בנושא של הוצאת שתלים ומאז החלטתי שאני אחלוק את המידע שרכשתי בזמן שחיפשתי בעצמי, מקווה שעזרתי.

לייעוץ ללא עלות

הייעוץ הינו עם רופא מוסמך ולא עם תמר, בעלת האתר, על מנת לקבל תמונה רפואית נכונה יותר לגביך.