כמה עולה ניתוח הוצאת שתלים?

תוכן עניינים

אם החלטת לחפש מידע בנושא הוצאת שתלים מהחזה, ככל הנראה עברת בשנים האחרונות ניתוח הגדלת חזה – וכעת את מעוניינת להוציא את שתלי הסיליקון מהחזה. גם אם עדין לא החלטת האם לבצע את הפרוצדורה הזו, כדאי שתזכרי כי השתלים שנמצאים בגופך הם אינם לכל החיים ועלייך להחליף אותם בתקופת זמן של 10-15 שנה. על מנת שתקבלי מידע מקיף בנוגע לתהליך הכירורגי הכרוך בכך, וכן כמובן מידע בנוגע לעלויות של ניתוחי הוצאת שתלים מהחזה, ריכזנו את המידע המקיף בנושא שיסייע לך להגיע להחלטה המתאימה עבורך.

מאילו סיבות נשים בוחרות לבצע החלפה או הוצאת שתלים?

למרות שההחלטה להחלפת שתלי סיליקון בחזה נובעת לרוב מהצורך בתחזוקת הטיפול האסתטי שבוצע בעבר, יש נשים שבוחרות לבצע את הניתוח מסיבות אחרות אם לצורך החלפה של השתלים באחרים, או הוצאתם באופן מוחלט מבלי לשים במקומם שתלים אחרים. ניתן לומר באופן כללי כי הסיבות המובילות לכך נחלקות לשתיים – סיבות רפואיות וסיבות אסתטיות.

משום כך ההחלטה בנוגע לביצוע הניתוח תלוי לרוב בשיקול דעתה של המטופלת עם המנתח הפלסטי שלה, ולכן העלויות של פרוצדורה זו אינן קבועות ועשויות להשתנות בהתאם לאופי הטיפול שבוצע והסיבה שהובילה לכך.

הוצאת שתלי סיליקון מסיבות רפואיות

הסיבות הרפואיות השכיחות המובילות נשים לבצע ניתוח להוצאת שתלים הן לרוב פגם שנוצר בשתל, או לחילופין דחייה של הגוף בקבלת שתל הסיליקון ולכן פיתוח תגובות נלוות העשויות ליצור תופעות לוואי שונות בגוף האישה, כאשר טיפול בהן מתאפשר באמצעות ניתוח להוצאת שתלים:

  • קרע או דליפה של שתל סיליקון – שתלי הסיליקון הינם שתלים איכותיים ועמידים במיוחד, אך עשויים להתרחש מצבים בהם שתל אחד או יותר בגוף נפגם וכתוצאה מכך המילוי שלו דולף אל תוך גופה של האישה. תופעה זו לרוב איננה מורגשת, למעט במקרים בהם מראה השד משתנה בעקבות דליפת השתל, ולכן ניתן לאבחן אותה באמצעות צילום MRI.
  • היווצרות של קופסית בשד – סיבה רפואית נוספת שעשויה להתרחש לאחר ניתוח הגדלת חזה, שההשלכות לכך יוצרות רקמה צלקתית בדרגה קשה במיוחד, זאת כתוצאה מדחיית הגוף את השתל שהוחדר לחזה. במקרה זה האישה תסבול מתופעות לוואי לא נעימות כמו אי-נוחות וכאבים, העשויים לחלוף מיד לאחר שתעבור ניתוח להוצאת שתלים והוצאת הקופסית שגורמת לכאב.

קופסית בשד – האם מדובר על תופעה שכיחה לאחר הגדלת חזה?

התקשות קופסית נחשבת לסיבוך שכיח ומוכר, כיוון שהתגובה הטבעית של הגוף לאחר החדרת שתל זר היא היווצרות של רקמת חיבור המצפה את כל השתל. רקמה זו נקראת בשפה הרפואית קופסית, ולכן כל אישה לאחר ניתוח להגדלת חזה מפתחת רקמה כזו כאשר נשים שגופן דוחה את השתל יפתחו קופסית קשה יותר, המתבטאת ברקמה צלקתית מכאיבה ודלקתית היוצרת את תחושת אי הנוחות.

משום כך לא ניתן למנוע את היווצרות הקופסית, אך קיימת אפשרות לטפל בה בצורה יעילה באמצעות ניתוח הוצאת שתלים והחלפתם באחרים.

הוצאת שתלים מהחזה מסיבות אסתטיות

נוסף לסיבות הרפואיות המובילות נשים להגיע להחלטה להוציא את שתלי הסיליקון מגופן, ישנן נשים שבוחרות לבצע את הפרוצדורה הזו מסיבות אסתטיות בלבד. לעיתים החלטה זו נלווית לתחושת האכזבה מתוצאות ניתוח הגדלת החזה שהן עברו, ולכן לצורך עמידה בציפיותיהן להתאמת מראה הגוף לגודל החזה – עליהן לבצע ניתוח להוצאת שתלים כדי לשפר את המראה האסתטי הקיים, ולהחליפם בשתלים אחרים שמתאימים יותר עבורן. סיבה נוספת נובעת מההחלטה של נשים להיפרד משתלי הסיליקון שהוחדרו בגופן מסיבות אסתטיות, שרובן קשורות לרצון להחזיר את המראה הטבעי של החזה לפני הגדלתו עם שתלי הסיליקון.

לכן במקרה האחרון מדובר על ניתוח הוצאת שתלים מהחזה לאלתר, ללא הוספת שתלים אחרים שיעניקו נפח לחלל הריק שנוצר באזור החזה. ברוב הפעמים ניתן לומר כי החזה לא יחזור למראה המקורי והטבעי כפי שהיה בעבר, במיוחד אם מדובר על שתלי סיליקון בעלי נפח גדול שהעניקו לעור בחזה מתיחה רבה יותר. כדי לצמצם ככל האפשר את הפגיעה במראה האסתטי לאחר הוצאת השתלים מהחזה, המנתח ימליץ למטופלות לבצע טיפולי הרמת חזה או הזרקת שומן בהתאם לציפיות שיש לכל אחת בסיום הפרוצדורה.

כיצד מתבצע ניתוח הוצאת שתלים לצורך החלפתם?

כאשר מדובר על ניתוח החלפת שתלי סיליקון לצורך החלפתם בשתלים חדשים אחרים, לרוב המטופלות לא חוששות מהחשבה כיצד החזה שלהן יראה לאחר הניתוח – כיוון שאת מקומם של התשלים הישנים יתפסו שתלים אחרים, בהתאם לגדול ולנפח שכל מטופלת בחרה לעצמה בעצתו של המנתח הפלסטי. לפני תחילת הניתוח, המנתח יסמן על גופה של המטופלת את תכנית הניתוח שתתבצע כדי להעניק לה מעין מתווה מוחשי לשינוי שייווצר, וכן גם לעשות מעין תיאום ציפיות ביניהם. הסימון יתבצע בזמן שהאישה עומדת ולא שוכבת, כיוון שכך החזה אינו "נשפך" הצידה ונראה בצורתו הטבעית.

לאחר ההרדמה המנתח יבצע חתך על גבי הצלקת הראשונה שקיימת כבר בחזה, זאת בעקבות ניתוח הגדלת החזה הקודם שבוצע, וכך תימנע הופעה של צלקת נוספת בעקבות הניתוח. מסירים את השתלים הקיימים ובמידת הצורך מסלקים שאריות של שתל שנפגם, וכן מסירים באופן חלקי או מלא את הקופסית שנוצרה סביב השתל הקיים. לאחר החדרת השתלים החדשים שנבחרו מראש והתאמתם לכיס שנוצר, סוגרים את המקום ומניחים חבישת לחץ ונקזים במידת הצורך.

עלות הוצאת שתלי סיליקון – מידע שכדאי לדעת בנושא

אם חיפשת מידע בנוגע העלויות הכרוכות בניתוח הוצאת שתלי סיליקון, זכרי כי המחיר הסופי של הפרוצדורה תלוי בסוג הניתוח שבוצע בפועל. במידה ומדובר על ניתוח הוצאת שתלים ללא החדרה של שתלים חדשים, העלות של פעולה זו תהיה לרוב נמוכה יותר לעומת ניתוח החלפת שתלים שמצריך התאמה של שתלי סיליקון חדשים. כדי לקבל מידע מפורט בנוגע לעלויות של הניתוח, כדאי לקבוע פגישות ייעוץ עם מנתחים פלסטיים מומחים ולקבל תוכנית טיפול מותאמת אישית שתכלול את עלות הניתוח.

תמר ראולמן

תמר ראולמן

שמי תמר, עברתי טיפול או שניים בנושא של הוצאת שתלים ומאז החלטתי שאני אחלוק את המידע שרכשתי בזמן שחיפשתי בעצמי, מקווה שעזרתי.

לייעוץ ללא עלות

הייעוץ הינו עם רופא מוסמך ולא עם תמר, בעלת האתר, על מנת לקבל תמונה רפואית נכונה יותר לגביך.