איך נראה חזה לאחר הוצאת שתלים?

תוכן עניינים

מתלבטת אם להוציא את שתלי הסיליקון מהחזה? לא בטוחה מה יהיו ההשלכות של החלטה זו על מראה החזה שלך? קודם כל תשמחי וודאי לדעת כי את לא היחידה שחושבת לבצע ניתוח הוצאת שתלים, ובוודאי לא היחידה שמעט חוששת מהתוצאה הסופית של הניתוח על המראה האסתטי של החזה. בכדי שתוכלי להיות בטוחה שאת מבצעת את ההחלטה בצורה שקולה ומחושבת ביותר, ריכזנו כאן את כל התשובות לכל השאלות שוודאי מעסיקות אותך ועוד רבות כמוך בנוגע למראה החזה לאחר הוצאת שתלים.

הוצאת שתלים – מה הצורך העולה מהחלטה זו?

הרצון להוצאת שתלים תלוי כמובן בהחלטה של כל אישה שעברה ניתוח להגדלת חזה, בין אם מדובר על הצורך להחזיר לחזה את המראה הטבעי, או אפילו הרצון להחליף את שתלי הסיליקון הקיימים באחרים חדשים ואף גדולים או קטנים יותר. לרוב כאשר מדובר על הצורך להחליף את השתלים לא קיים חשש בנוגע למראה החזה לאחר הפרוצדורה, אך במידה והמטרה היא להיפטר משתלי הסיליקון לאלתר – קיימת אי וודאות בנוגע לנראות של החזה לאחר מכן.

ישנן נשים שנבצר מהן להמשיך וליהנות ממראה נשי של חזה מעוצב ושופע באמצעות שתלי סיליקון, כיוון שהן צריכות להוציא את השתלים בעקבות סיבות רפואיות שונות כמו התקשות קופסית בשד.

הוצאת שתלי סיליקון בגלל קופסית בשד

שתלי סיליקון הם למעשה גוף זר שנמצא בגוף באזור החזה, ולכן התגובה הטבעית של הגוף לשתלים אלו היא ליצור רקמה צלקתית מסביב לשתלים. רקמה זו מהווה למעשה את החיבור האידיאלי בין השתל לרקמות השד, ולכן היווצרותה יכולה להיות חיונית להצלחת הניתוח להגדלת החזה. קופסית יכולה להתפתח בארבע דרגות שונות, כאשר דרגות 3-4 עשויות להיות קשות יותר ולכן גם כואבות ומורגשות עבור האישה.

במקרים כאלו ניתן לטפל בקופסית שנוצרה בשד באמצעות הוצאת השתלים מהחזה, וכן הסרה קפדנית של הצלקת שנוצרה על רקמת השד.  

קופסית בשד – האם זה מסוכן?

למרות הכאבים וחוסר הנוחות שנשים עשויות לחוש בעקבות התפתחות של קופסית בשד, לרוב מדובר על תופעה שאיננה מסוכנת אלא רק ככזו הפוגעת באורח החיים. כאשר מתפתחת קופסית קשה סביב שתלי הסיליקון, האישה עשויה לסבול מכאבים ואי נוחות, ובמקרים מסוימים גם מראה השד עשוי להתעוות כתוצאה מהתקשות הצלקת שנוצרה באזור השתלים.

הפתרון לכך הוא כמובן הוצאה של השתלים מהחזה לצורך הסרה וטיפול בקופסית, אך אין זה אומר כי האישה לא תוכל להמשיך ליהנות מהיתרונות של הגדלת חזה באמצעות שתלי סיליקון. לכן כאשר מתפתחת קופסית בשד הגורמת לכאבים אך לאישה אין רצון להיפטר מהשתלים, הטיפול המתאים לכך יהיה החלפה של שתלי הסיליקון בחדשים. לאחר פרוצדורה זו אין מניעה מחזרתה של הקופסית, כי כאמור מדובר על תהליך טבעי של הגוף כתוצאה מהחדרת השתלים, אך קיימים סיכויים כי התפתחות הקופסית לא תהיה בדרגה גבוהה כבעבר.

הוצאת שתלים מהחזה מסיבות רפואיות – יש דבר כזה?

כמו ההחלטה להסיר את שתלי הסיליקון מהחזה בעקבות היווצרות של קופסית בשד, עשויות להתרחש תופעות רפואיות נוספות שיעודדו נשים לבחור להוציא את השתלים מהחזה שלהן. לרוב מדובר על סיבות רפואיות שאינן מסכנות חיים אלא פוגעות באיכות חייהן של הנשים, כמו לדוגמה תופעה הנקראת מחלת שתלי שדיים הגורמת לנשים מסוימות לחוות תופעות שלא הכירו קודם כמו עייפות, הפרעות בשינה, כאבי שרירים, הזעות מרובות ועוד סימפטומים אחרים שקשורים לרוב להשפעת המערכת החיסונית של הגוף.

עשויות להיות תופעות נוספות קלות ועד קשות, אך לרוב מדובר על מקרים נדירים בהחלט שאינם עשויים לפגוע באוכלוסייה הכללית של נשים שהחליטו לבצע הגדלת חזה. לכן בכל מקרה בו את חשה אי נוחות או כאבים באזור השתלים בחזה, חשוב להגיע לבדיקה מקיפה אצל רופא פלסטי מומחה.

מהלך ניתוח הוצאת שתלים

הליך הניתוח של הוצאת שתלים מהחזה מתבצע בחדר ניתוח, כיוון שמדובר על פעולה כירורגית-פולשנית אותה האישה עוברת. כדי למנוע היווצרות של מלקות נוספות בגוף כתוצאה מהפרוצדורה, המנתח יבצע את החתך דרכו יוצאו השתלים על גבי החתך הקיים בחזה ששימש להחדרת השתלים בניתוח הגדלת החזה.

בנוסף להוצאת שתלי הסיליקון, המנתח יבצע הסרה חלקית או מלאה של הקופסית שנוצרה ברקמת השד על פי מצבה של רקמת החיבור. במקרים בהם הצורך בהוצאת השתלים נובע מהתקשות של הקופסית, כמובן שההחלטה הטובה ביותר תהיה להוציא את הקופסית במלואה יחד עם השתלים שנמצאים בחזה. לאחר הניתוח האישה תישאר עם חבישת לחץ מיוחדת כדי למנוע תזוזה של החזה, אותה יהיה עליה להסיר בצורה פשוטה מספר ימים לאחר מכן.

לרוב ייווצר חלל גדול בין רקמת השד לדופן החזה כתוצאה מהסרה של השתלים, ולכן עשויים להצטבר בו באופן טבעי נוזלים ודם. כדי לאפשר ניקוז מלא של נוזלים אלו מאזור החזה, המנתח יניח נקזים מיוחדים למשך מספר ימים שאולי יפגעו בנוחות האישה אך יבטיחו ריפוי מיטבי יותר לאחר הניתוח.

איך החזה יראה לאחר הניתוח?

כיוון שניתוח הגדלת חזה מעניק לעור באזור זה מראה מתוח יותר, באופן טבעי לאחר ניתוח הוצאת שתלים מהחזה העור המתוח יתכווץ ולעיתים יראה מדולדל וחסר חיוניות. הסיבות לכך הן תהליך כיוון המתרחש ברקמות השד, ולכן גם פגיעה אסתטית מהותית בנפח ובמלאות של השדיים וכן במתיחת העור באזור זה.

ברוב המקרים הגוף יתקשה לחזור למראה הטבעי שלו לפני ניתוח הגדלת החזה, במיוחד לאור העובדה כי החזה עבר שינויים במרוצת השנים כמו עלייה וירידה במשקל, כניסה להריון, הנקה ועוד סיבות רבות אחרות שעשויות להשפיע על מראה ומתיחת החזה.

כיצד ניתן להחזיר את המראה האסתטי לחזה ללא שימוש בשתלים?

החשש ממראה שאינו אסתטי של החזה לאחר ניתוח הוצאת שתלים עשוי להרתיע נשים רבות, ולכן הבשורות הטובות הן כי קיימים טיפולים אסתטיים משלימים שיאפשרו להחזיר את המראה המעוצב של החזה ללא צורך בשתלי סיליקון. אחת מהאפשרויות היא לבצע ניתוח הרמת חזה במקביל לניתוח הוצאת שתלים, כך שמטופלות שהסירו שתלי סיליקון גדולים מגופן יוכלו למנוע את המראה הנפול של העור באמצעות טיפול המאפשר הסרת עור עודף, ועיצוב מראה החזה בצורה סימטרית וטבעית.

אפשרות נוספת היא הוספת נפח ומלאות לשדיים לאחר ניתוח הסרת השתלים, כך שהחזה ימשיך להיראות בעל נפח מסוים ולא שטוח כתוצאה מהוצאת שתלי הסיליקון. טיפול זה מתבצע גם הוא במקביל לניתוח הוצאת שתלים, כאשר לאחריו המנתח שואב שומן מאזור הבטן או הירכיים של המטופלת ומזריק אותו לאזור החזה לקבלת נפח טבעי.

כמה עולה ניתוח להוצאת שתלי סיליקון מהחזה?

עלות הוצאת שתלים מהחזה מסתכמת בכמה עשרות אלפי שקלים, כאשר המחיר הסופי כרוך למעשה בסוג הטיפול האסתטי אותו כל מטופלת מעוניינת לעבור. כמובן שפרוצדורה הכוללת הוצאת שתלים בלבד תהיה מתומחרת נמוך יותר, לעומת פרוצדורה ניתוחית המשלבת בין הוצאת שתלים מהחזה, הרמה ועיצוב של החזה. כדי לקבל מידע מקיף בנוגע לעלויות הטיפול, מומלץ להגיע לפגישות ייעוץ אישיות אצל מנתחים פלסטיים שיתנו הצעת מחיר בהתאם לרצונותיה האישיים של כל מטופלת.

תמר ראולמן

תמר ראולמן

שמי תמר, עברתי טיפול או שניים בנושא של הוצאת שתלים ומאז החלטתי שאני אחלוק את המידע שרכשתי בזמן שחיפשתי בעצמי, מקווה שעזרתי.

לייעוץ ללא עלות

הייעוץ הינו עם רופא מוסמך ולא עם תמר, בעלת האתר, על מנת לקבל תמונה רפואית נכונה יותר לגביך.