ניתוחי הגדלת חזה הינם בין הטיפולים האסתטיים השכיחים ביותר בקרב נשים, זאת במטרה לענות על צורך אסתטי הקשור אל מראה נשי שופע ובולט יותר, וכן על צורך פנימי הקשור לדימוי העצמי שכל אחת חשה בהקשר למראה של החזה שלה. הגדלת חזה כרוכה בפרוצדורה ניתוחית, כיוון שבתהליך זה המנתח הפלסטי מחדיר לחזה של האישה שתלי סיליקון בהתאם למידה ולנפח שהיא בוחרת בטרם ביצוע הניתוח.
למרות שמדובר על ניתוח לא מורכב שאינו כרוך בסיבוכים רבים, ישנן נשים הבוחרות להוציא את שתלי הסיליקון מהחזה כעבור תקופה מסוימת בה הן נהנו מחזה שופע למראה שהעניק להן הרגשה טובה ושלמה עם מראה גופן. אם כך מהן הסיבות להחלטה זו? מהם הטיפולים הדרושים לביצוע תהליך הוצאת שתלים מהחזה? איך החזה ייראה לאחר הפרוצדורה? מהן העלויות הכרוכות בכך? כל התשובות ועוד מידע מועיל בנושא יפורט עבורכן בהמשך
מה הסיבות הנפוצות להחלפה או הוצאת שתלים מהחזה?
כשמדובר על ניתוח הוצאת שתלים מהחזה, המטרה של פעולה זו נובעת לרוב משתי שיקולים עיקריים – הרצון להוציא לאלתר את שתלי הסיליקון מהגוף, או רצון להוציא אותם בכדי להחליפם בשתלים אחרים חדשים.
החלפה של שתלים קיימים בחדשים עונה על הצורך בחידוש של שתלי הסיליקון הקיימים בחזה, כיוון שלרוב השתלים הללו ים "חיי מדף" של עשר עד חמש עשרה שנה, וכדי למנוע היווצרות של קרע בשתלים או סיבוכים אחרים מומלץ להחליפם לאחר תקופת זמן זו. במקרים אחרים הצורך בהחלפת שתלי הסיליקון בחזה נובע מהרצון לשנות את גודל ונפח השדיים, כך שאישה שבוחרת להגדיל או להקטין בהתאמה את מידת השתלים תוכל לעשות זאת באמצעות ניתוח החלפת שתלים.
לעומת זאת, ההחלטה על הוצאת שתלים מהחזה במטרה להסיר אותם באופן מלא נובעת בדרך כלל מרצון אסתטי, כמו לדוגמה כאשר אישה שעברה ניתוח הגדלת חזה לפני עשור מחליטה כעת כי גודל החזה נראה עבורה מלאכותי ואינו תואם את גילה הבוגר, ולכן מחליטה להיפטר משתלי הסיליקון ולחזור למראה הטבעי. בנוסף לסיבות אישיות אלו, הצורך בהוצאת השתלים מהחזה יכול לנבוע גם מסיבות רפואיות כמו התקשות קופסית בשד.
קופסית בשד – מה המשמעות בכך וכיצד לפתור זאת?
נשים שעברו ניתוח הגדלת חזה אינן צריכות להרגיש תופעות לוואי לאחר ההחלמה מהניתוח, לא כל שכן אי נוחות או כאבים מהחזה כתוצאה מהחדרת השתלים לגוף. לכן במקרים בהם נשים חוות כאבים באזור השתלים, או שנלווים לכך תופעות של גירויים או עיוות הצורה של השד – הסיבות לכך עשויות להיות כתוצאה מהתפתחות של קופסית בשד.
מדובר על רקמה צלקתית המתפתחת בהדרגה על גבי שתלי הסיליקון לאחר החדרת לגוף, כיוון שיצירת רקמת חיבור בין השתל המלאכותי לרקמת השד הינה הליך טבעי של הגוף כדי לקלוט את הגוף הזר במקום בו הוא הונח. למרות שזוהי תגובה טבעית של הגוף, כיוון שלכל אחת שעברה ניתוח הגדלת חזה מתפתחת רקמה צלקתית, ישנן נשים שאצלן הרקמה התפתחה מאוד וכאשר היא מגיעה לדרגת קושי הגבוהה והכואבת ביותר ההשלכות לכך הן מהותיות ומשפיעות על איכות החיים.
לכן במקרה זה הפתרון המועיל ביותר הוא להוציא את שתלי החזה הקיימים, וכך במקביל גם להוציא את הקופסית שמטרידה וגורמת אי נוחות לאישה. במידה והאישה בוחרת בכך, קיימת אפשרות להחלפת השתלים שהוסרו בחדשים שיפתחו רקמת חיבור רגילה שאיננה כואבת.
הוצאת שתלי סיליקון – כיצד זה מתבצע?
בין אם מדובר על ההחלטה בהוצאת שתלים מהחזה לצורך החלפתם בחדשים או הוצאתם לאלתר, תהליך הוצאת שתלי סיליקון כרוך בפעולה כירורגית המבוצעת על ידי מנתח פלסטי מומחה בתחום. כיוון שקיימות צלקות ראשוניות מניתוח הגדלת החזה שבוצע בעבר, המנתח אינו יבצע חתכים חדשים באזור החזה אלא יבצע אותם על גבי הצלקות הקיימות כדי למנוע היוצרות של צלקות נוספות בגוף.
בשלב הבא המנתח יסיר באופן מדויק את שתלי הסיליקון ממוקם, ויוודא שלא נותרו כל שאריות סיליקון בחזה שעשויות לגרום לזיהומים וסיבוכים נוספים. בנוסף להסרת שתלי הסיליקון, המנתח יקפיד להוציא באופן מלא גם את הקופסית שנוצרה סביב לשתלים בחזה. לאחר מכן תבוצע סגירה כירורגית לחתכים באמצעות תפרים פנימיים מתמוססים מעצמם, ויונחו על החזה תחבושות לחץ למניעת תזוזה של החזה וכן לצורך ניקוז הנוזלים מהגוף בצורה אפקטיבית.
ניתוח הוצאת שתלים מהחזה – האם זה מסוכן?
כמו בכל פרוצדורה ניתוחית אחרת, גם ניתוח הוצאת שתלים מהחזה עשוי להיות כרוך בסיבוכים שונים במיוחד אם מדובר על פרוצדורה המבוצעת תחת הרדמה מלאה. יחד עם זאת יש לקחת בחשבון כי מדובר על ניתוח פשוט יחסית, כאשר במקרים מסוימים קיימת אפשרות לבצע אותו באמצעות הרדמה מקומית בלבד, וכך להפחית את הסיכונים האפשריים בהליך כירורגי זה.
החלמה מניתוח הוצאת שתלים – כיצד תרגישי לאחר הפרוצדורה?
תהליך ההחלמה מניתוח הוצאת שתלים נמשך בדרך כלל בין 7 ימים ועד שבוע, תלוי בהליך הכירורגי שכל מטופלת עברה וכן כמובן במצבה הבריאותי הכללי. ברוב המקרים נשים חוזרות לשגרת יומם כעבור שבוע מיום הניתוח, זאת במידה והן עקבו אחר הנחיות הרופא ונתנו לגופן אפשרות להחלים ולהתאושש מהניתוח.
מיד לאחר הניתוח עשויים לחוש אי נוחות וכאבים שחולפים תוך מספר ימים, כאשר ניתן לשלוט בעוצמת הכאב באמצעות נטילת משככי כאבים שהומלצו על ידי המנתח. מטופלות יונחו להגביל את פעילות הידיים למינימום, בדגש על הרמת הידיים מעבר לקו הכתפיים כדי למנוע פתיחה של התפרים ופגיעה בתהליך ההחלמה המיטבי.
איך נראה חזה לאחר הוצאת שתלים?
זוהי שאלה שהרבה מאוד נשים שואלות את עצמן, כיוון שהחשש המרכזי הוא לפגיעה במראה החזה לאחר הוצאת השתלים כתוצאה מאיבוד נפח ומלאות ששתלי הסיליקון העניקו. בדרך כלל לאחר סיום הניתוח של הוצאת שתלי הסיליקון העור יראה מכווץ ואף מדלדל, זאת מכיוון שלאחר ניתוח הגדלת החזה העור מקבל מתיחה ונראה זקוף ומעוצב. כתוצאה מהתכווצות של רקמות השד, העור באזור החזה מתכווץ ולמעשה "חוזר לעצמו" ולכן החזה עשוי להיראות באופן טבעי פחות מתוח ופחות מלא ובעל נפח.
ישנם מקרים בהם העור באזור החזה יחזור להיראות טבעי לאחר תקופת ההחלמה, במיוחד אם מדובר על אישה שעברה הגדלת חזה עם שתלים קטנים יחסית שהעניקו לה מראה טבעי. במידה והחזה איננו חוזר לעצמו לאחר ניתוח הוצאת שתלים ונראה מדולדל וחסר אסתטיות, ניתן לעצב אותו באמצעות טיפולי הרמת חזה שיאפשרו הסרה של עור עודף ועיצוב מראה החזה, או על ידי טיפולי הזרקת שומן עצמי שיעניקו מראה של חזה בעל נפח ללא צורך בשתלי סיליקון.
מהי העלות של הוצאת שתלי סיליקון?
עלות ניתוח הוצאת שתלים מהחזה תלויה בסוג הפרוצדורה שכל מטופלת עברה, בין אם מדובר על הוצאת שתלים בלבד, הוצאת שתלים לצורך החלפת שתלי הסיליקון בחדשים וכן הוצאת שתלים וביצוע הרמת חזה או הזרקת שומן עצמי לחזה. ניתן לומר כי העלות הממוצעת של פרוצדורות אלו נעה בין 10,000 ₪ ועד 30,000 ₪, זאת בהתאם לסוג הטיפול והמנתח שמבצע את הניתוח.